Opleiding pedicure

Zelf ga je regelmatig naar de pedicure. Je voeten blijven mooi en voelen fijn aan, daarnaast wordt je zelf ook helemaal ontspannen tijdens zo’n behandeling. Het lijkt je wel wat, dat beroep. Dit jaar moet je gaan kiezen welke studie dat je wilt gaan doen, lastige keuze, maar je ziet wel wat in de opleiding tot pedicure. Voordat je je definitieve keuze maakt, is het heel verstandig om jezelf van te voren goed te laten informeren over het hoe en wat. Niet alleen wat de studie betreft, maar ook de arbeidskansen in de toekomst. Je wilt je studie natuurlijk niet voor niks doen.

De studie

Pedicure is een vrij beroep. Dat houdt in dat iedereen het mag beoefenen, ook als je geen diploma hebt. Uiteraard is het wel handig om een diploma te halen, dan weet je in ieder geval zeker dat je goed bezig bent. Daarnaast stellen werkgevers en cliënten het zeer op prijs als je een opleiding hebt gevolgd. De officiële opleiding tot pedicure is een MBO opleiding die 3 jaar duurt. In die 3 jaar ga je ongeveer 4 dagen per week naar school en loop je 1 dag in de week stage. Op die manier leer je en doe je ervaring op in het vak. Je kunt het geleerde gelijk toepassen en dat zorgt ervoor dat je het beter onthoudt. Daarnaast vergroot een stageplek je kansen op een baan. Het komt regelmatig voor dat pas afgestudeerden op hun stageplek blijven hangen en daar uiteindelijk een vaste baan krijgen.

De opbouw

Tijdens je studie leer je in relatief weinig tijd een heleboel. Je leert natuurlijk hoe dat het menselijk lichaam in elkaar steekt. Je gaat je straks bezig houden met voeten en het is handig om te weten hoe dat cellen en weefsels reageren op een bepaalde actie. Daarnaast leer je hoe dat de zenuwen verlopen en welke afwijkingen er voor kunnen komen. Uiteraard leer je ook hoe dat je verschillende problemen moet behandelen en wanneer je eventueel door moet verwijzen. Naast alle praktische zaken leer je ook hoe dat je administratie moet bijhouden en hoe dat je een eigen bedrijf runt. Dit alles zorgt ervoor dat je straks volledig voorbereid aan de slag kunt.

READ  Mbo opleidingen

Het beroep

Als pedicure houd je je bezig met voeten. Het meeste zul je een basis voetbehandeling uitvoeren. Tijdens deze behandeling verzorg je de huid en de nagels. Je verwijdert het overtollige eelt, behandelt kloven en eventueel schimmel op de nagels en als laatste geef je de voeten een massage. Als pedicure moet je ook in staat zijn om verschillende problemen te behandelen en advies te geven waar dat nodig is. Je zult geconfronteerd worden standafwijkingen waarbij je advies moet geven over goed schoeisel. Daarnaast moet je weten bij welke problemen je door gaat verwijzen naar een huisarts of een specialist.

Informatie inwinnen

Lijkt het je wat na het lezen van dit artikel? Ga dan eens real life kijken of het je nog steeds bevalt. Bezoek sowieso de open dag van de opleiding en loop een paar daagjes mee met de pedicure zodat je kunt zien hoe dat het er iedere dag aan toe gaat. Alleen door het echt mee te maken, kun je beoordelen of dat het iets voor jou is. Je kiest voor de toekomst en daar mag je best een heleboel tijd in steken. Wanneer je iets hebt gekozen, is het niet zo makkelijk om terug te gaan. Zorg er dus voor dat je iets kiest wat echt bij je past.