Je kunt op verschillende manieren thuis aan de studie gaan, zodat je zelf voor verschillende doeleinden beter in de schoenen staat. Thuis studie houdt in dat je zelfstandig aan het studeren gaat zonder dat je daartoe veel of geen begeleiding bij hebt. Middels thuis studie kun je snel en gemakkelijk maar in je eigen tempo nieuwe kennis vergaren. Kennis vergaren en je hoofd gebruiken zorgt ervoor dat je effectief op school of je werk vooruitgang boekt. Thuis studie is dan ook een manier om je carrière kansen een boost te geven.

Interactieve thuis studie

Vele opleidingen en cursussen kun je tegenwoordig doen op een interactieve manier vanuit je eigen luie stoel. Dit houdt in dat je niet naar een opleidingscentrum hoeft. Alle materialen kunnen via een centraal inlogsysteem worden ingekeken om daarvan te leren. Ook biedt dit de mogelijkheid om met andere mede studenten via het internet in contact te staan om vraagstukken in overleg te tackelen. Zodoende kun je profiteren van laagdrempelige toegang met het studeren thuis.

Naast je school leren

Op school krijg je vaak standaard pakketten waar je mee wordt voorbereid op een toekomst binnen die stroming. Het kan zijn dat je ook andere interesses hebt waarin geen lessenpakket bestaat op je school. In dat geval heb je de mogelijkheid om naast je school via het volwassen onderwijs aanvullende lessen te krijgen. Via dat traject moet je wel minimaal zestien jaar oud zijn. Daarnaast kun je ook besluiten om zelfstandig bij een opleidingsinstituut een lessenpakket aan te vragen zodat je aanvullend wordt geschoold in wat je zelf leuk vindt. Laat je tezamen met je ouders informeren naar de mogelijkheden van thuis studie naast je school.

Voor de vakantie of werk

Wil je op vakantie gaan dan kun je naast je werk een thuis studie doen zodat je de taal machtig maakt. Veelal bestaat een thuis studie taalcursus uit twee delen:

  • de taalcursus voor beginners: daarin krijg je de basis taalvaardigheden van de tweede taal aangeleerd. Daarbij moet je denken aan zinsopbouw, gebruik van speciale woorden, basis vaardigheden grammatica en een minimale woordenschat;
  • de taalcursus voor gevorderden: daarin moet je woordenschat drastisch verbeteren en neemt je kennis van complexe grammatica toe. Zodoende neemt je kennis snel toe van de vreemde taal.

Met deze twee onderdelen neemt je taalvaardigheid snel toe waardoor je in de praktijk de tweede taal kunt toepassen. Ook jij kunt tijdens de vakantie of voor je werk goed en helder overleggen in de vreemde taal.

Bijscholing

Het kan zijn dat je bijgeschoold moet worden om toch voor je examen te kunnen slagen. Dit kun je goed doen door thuis te studeren om zo de problemen te onderkennen en om zo verder te komen. Eventueel kun je daarbij een kennis laten assisteren die mogelijk ook leer problemen heeft. Zodoende kun je via thuis studie elkaar stimuleren om verder te leren.

Toegevoegde waarde carrière

Iedere kennis dat je opdoet is waardevol voor jezelf als persoon maar ook voor je carrière. Je carrière groeit door de groeiende kennis en ervaring waardoor je dus een meer aantrekkelijke werknemer wordt. Door zelf studie kun je opleidingen zelfstandig volgen en afronden. Je werkt daarbij in je eigen tijd en je houdt de planning daarbij dus zelf in de hand. Lekker makkelijk dus. Maak ook gebruik van thuis studie om aan een betere toekomst te werken.

Kennis vergaren

Alle kennis dat je bij je draagt is de feitelijke bagage waarmee je anderen of collega’s kunt imponeren. Thuis studie zorgt ervoor dat je veel feiten weet, en die kun je daarmee ook handig in de praktijk brengen. Volg ook de thuis studie opleidingen en cursussen zodat je effectief aan kennis vergaring doet. Ook jij kunt anderen imponeren door je feiten kennis, zodat je betere ogen werpt voor je carrière.