Webdesign cursus

In de moderne tijd verloopt bijna alles via het internet. Je hoeft bij wijze van spreke je bed niet meer uit om boodschappen te gaan doen. Via internet lever je je boodschappen lijstje in en dezelfde middag wordt het voor je in de keuken afgeleverd. Op de televisie wordt steeds meer reclame gemaakt voor online shoppen en stiekem vindt je het zelf ook wel erg handig. Wanneer je een website kunt bouwen, zullen veel mensen gebruik willen maken van je diensten. Een website hebben is handig en bovendien kunnen ze dan goed inspelen op de consument van tegenwoordig. Hartstikke handig dus, zo´n cursus webdesign!

Webdesign

Wanneer je een webdesigner bent, ontwerp je websites. Je kunt deze websites ontwerpen voor bedrijven of voor winkels maar ook om reclame te maken voor een goed doel of voor je eigen bedrijf. Webdesign betekent grof gezien dat je beelden en teksten vorm geeft op het internet. Als webdesigner krijg je echter niet alleen te maken met het vormgeven van een website, ook de structuur en de navigatie vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Een webpagina moet er namelijk niet alleen maar leuk uit zien, het moet ook makkelijk te gebruiken zijn en een leek moet er zijn weg kunnen vinden.

De opleiding

Een opleiding tot webdesigner kun je naast je baan of je studie doen. De LOI biedt bijvoorbeeld ook een studie webdesign aan. Deze studie kun je op je eigen tempo en in je eigen tijd volgen. Wanneer je het wat uitgebreider wilt, kun je er ook voor kiezen om een studie voor professioneel webdesigner te gaan volgen. Je leert dan wat meer en bent ook in staat om wat programma’s in de website te bouwen. Je doet dan wel wat langer over je studie dan dat je bij de normale webdesigner opleiding zou doen, maar je leert dus ook meer en kunt dus ook meer aanbieden aan de consument.

Werken als webdesigner

Omdat in de moderne tijd bijna iedereen gebruik maakt van het internet om ergens reclame voor te maken, ben je bijna altijd verzekerd van werk. Het nadeel is dat er vrij veel concurrentie in webdesign bestaat waardoor je moet zorgen dat je eruit springt. Wanneer je een goed portfolio hebt opgebouwd of wanneer je meer mogelijkheden aanbiedt dan andere webdesigners, zullen veel meer mensen voor jou kiezen. Het webdesignen kun je naast je werk doen waardoor je er een extra zakcentje mee verdiend. Wanneer het erg goed loopt, kun je er ook voor kiezen om het als fulltime job te doen.

Kiezen voor de studie webdesign

Wanneer je grafisch bent ingesteld en het leuk vindt om met computers te werken, kan het zijn dat de opleiding webdesign iets voor jou is. Schrijf je nooit zomaar in voor een opleiding, maar verdiep je eerst goed in de mogelijkheden en de manier van studeren. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor de 1 werkt, hoeft voor de ander nog niet te werken. Je kunt een professionele webdesigner bellen en vragen wat hij zoal voor werk heeft. Daarnaast kun je een proefwebsite maken zodat je kunt ervaren wat het is om een website te ontwerpen en te onderhouden.

Zelf website leren maken

Wil jij zelf aan de slag! Volg dan een Cursus WordPress. Dat kan gratis met een cursus die bestaat uit 5 modules. Of volg een cursus met 10 modules inclusief praktijvoorbeelden, zodat u snel uw eigen website live hebt! De bijdrage voor deze uitgebreide opleiding bedraagt 165 euro, exclusief BTW. Meer weten?