Cursus Management Gezondheidszorg

Management Gezondheidszorg

U werkt in de gezondheidszorg en bent ambitieus, dan is een opleiding Management in de Gezondheidszorg wellicht de juiste basis om die ambities gestalte te laten krijgen.

Kernpunten van de opleiding

Leiding geven aan individuele medewerkers en teams.
Plannen en organiseren van processen binnen een zorginstelling.
Stroomlijnen van werkzaamheden van afdelingen.
Opstellen, uitvoeren en bewaken van jaarplannen.

Modulaire opbouw van de opleiding

De opleiding Management in de Gezondheidszorg is opgebouwd uit 3 modules, te weten Leiding Geven, Zorg Coördinatie en Plannen en Organiseren.

Module Leiding Geven

Deze module is vooral gericht op effectief leren communiceren en motiveren van medewerkers of teams van medewerkers. Ook wordt er ingegaan op doelgericht vergaderen en hoe je tot daadkrachtige besluitvorming komt.

Module Zorg Coördinatie

In deze module gaat het vooral om leveren van zorg op maat en hoe je de zorvraag vorm geeft binnen de kaders van je budget en planning. Ook budgetbeheersing is een essentieel onderdeel van de module.

Module Plannen en Organiseren

In deze module ligt de nadruk vooral op time management en het maken van werkprocessen die controle en overzicht creëren en onrust en stress elimineren.

Deze opleiding wordt als HBO opleiding door meerdere partijen aangeboden en is een absolute must voor iedereen die zich tot het niveau van leidinggevende in de zorg wil ontwikkelen.

READ  Zakelijke Financiën: Meesterschap in Geldzaken