De Engelse taal is overal en nergens te gebruiken!
Tegenwoordig spreekt men in ieder land Engels met elkaar. De meeste bekende liedjes zijn in het Engels en wetenschappelijke artikelen worden in het Engels uitgebracht. Wanneer je dus niet zo goed in Engels bent, heb je eigenlijk een beetje een probleem. Vaak kun je je moeilijk verstaanbaar maken wanneer je in een ander land bent en wanneer je artikelen voor je werk moet lezen, kun je er moeilijk uitkomen. Zeker wanneer er sprake is van vakjargon. Wanneer je te maken hebt met dit soort problemen, denk er dan eens over na om een cursus Engels te doen.

Cursus Engels

Tijdens een cursus Engels ga je in op de taal zelf. Je leert het niet alleen spreken, maar je leert het ook schrijven en de grammatica op de juiste manier toepassen. Wanneer je de grammatica onder de knie hebt, zul je merken dat het spreken van de taal je ook beter af gaat. De taal wordt je steeds meer eigen en je zult er langzamerhand steeds meer gevoel voor krijgen. Tijdens de cursus wordt je bijgestuurd door een leraar die ervoor zorgt dat je op de juiste weg blijft. Hierdoor raak je nooit zo ver de weg kwijt dat je door de bomen het bos niet meer ziet en zul je merken dat je uiteindelijk in staat bent om zelf de problemen die je eerst had op te lossen.

Boeken lezen

Om ervoor te zorgen dat je kennis van de Engelse taal bij de tijd blijft, wordt het aangeraden om regelmatig boeken in het Engels te lezen. Hoe meer boeken en artikelen je jezelf eigen maakt, hoe beter de taal je straks af gaat. Door de boeken te lezen leer je spelenderwijs meer over de grammatica en leer je welke woorden er wel achter bepaalde woorden mogen en welke dat er echt niet passen. Een taal leren gaat ook over het gevoel ervoor krijgen. Wanneer je Nederlands spreekt, weet je diep van binnen wanneer een woord of zelfs een hele zin klopt. Hoe meer je met de Engelse taal bezig bent, des te beter dat gevoel zich ontwikkelt en hoe beter je uiteindelijk in de taal wordt.

Vakjargon

Het moeilijkste gedeelte van een andere taal leren is het vakjargon wat er gebruikt wordt. Je kunt nog zoveel verstand hebben van de grammatica of nog zoveel boeken hebben gelezen in het Engels, vakjargon blijft lastig. De woorden zijn moeilijk en hebben alleen betrekking op een bepaald onderwerp waardoor op niet iedereen weet wat ze betekenen. Vaak worden artikelen over een bepaald vakgebied altijd geschreven in het vakjargon van dat vakgebied en voor een buitenstaander zijn ze af en toe dan ook lastig te begrijpen. Om het vakjargon te leren, raden wij aan om een cursus Engels aan het hele bedrijf te geven waarin de vakjargon wordt toegelicht.

Bedrijfscursus Engels

Tijdens een bedrijfscursus Engels wordt eigenlijk iedere medewerker van een bedrijf bijgeschoold in het vakjargon van het beroep. Ook de mensen die al jaren in dat beroep werken wordt aangeraden om de cursus te volgen. De wetenschap verandert en het vakjargon verandert mee. Tijdens deze cursus Engels wordt eigenlijk hetzelfde gedaan dan in de basis cursus Engels alleen ga je nu meer de kant van je eigen vakgebied op waardoor je zult merken dat je in je alledaagse bezigheden sneller vordert. Je weet immers wat de woorden betekenen en hoeft geen tijd meer te gebruiken met het opzoeken van de lastige woorden voordat je verder kunt.