Thuis studeren is makkelijk te plannen!
In de moderne tijd van tegenwoordig heeft iedereen het druk. Men moet immers werken, studeren, sporten en uiteraard ook de sociale contacten onderhouden. Steeds vaker hoor je verhalen over medewerkers die overspannen thuis zitten door alle drukte. We maken het onszelf steeds moeilijker en willen steeds meer activiteiten plannen in dezelfde uren. Hierdoor raken we het overzicht nog wel eens kwijt, wat tot moeilijkheden kan leiden. Er is immers niks wat we kunnen laten, want alles is even belangrijk. Een oplossing om de drukte wat te reduceren en wat minder stress te hebben, is het thuis studeren.

Zelf je tijd indelen

Het grootste voordeel van thuis studeren is het feit dat je zelf je tijd in kunt delen. Je kunt zelf bepalen hoeveel uren je op een dag maakt en wanneer je dat doet. Op die manier is een thuisstudie feilloos te combineren met bijvoorbeeld kinderen, een baan of een sociaal leven. Je plant je eigen uren in, bepaalt zelf wanneer je bepaalde opdrachten inlevert en kan af en toe ook nog eens een dagje vrij nemen om even tot rust te komen. Wanneer je liever een studie snel afrondt zodat je snel een diploma op zak hebt, kan dat natuurlijk ook met thuisstudie. Je hoeft geen rekening te houden met medestudenten en doet alles op je eigen manier. Zo is er voor ieder wat wils.

NTI

Een voorbeeld van een aanbieder van thuisstudies is het NTI. Bij de NTI zijn opleidingen te volgen op verschillende niveaus. Ze zijn een aanbieder van veel verschillende studies waardoor er voor iedereen wel wat bij zit. Ook bij de NTI kun je je eigen planning maken en bepaal je zelf wanneer je aan je studie werkt. Bij NTI werk je altijd met ervaren docenten die altijd open staan voor een vraag en altijd bereidt zijn om je te begeleiden. Tevens kun je examen doen op meer dan 20 plaatsen in Nederland waardoor er altijd wel een locatie bij jou in de buurt is en je dus niet ver hoeft te reizen. Bij de NTI is het ook mogelijk om cursussen te regelen voor jouw hele bedrijf.

LOI

Een andere, zeer bekende, aanbieder van thuisstudies zijn de Leidsche Onderwijs Instellingen, kortweg het LOI genoemd. Ook bij het LOI kun je terecht voor verschillende opleidingen op verschillende niveaus die allemaal kunt volgen in het tempo dat je zelf wilt. De opleidingen van het LOI voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen die gesteld zijn door de overheid. Hierdoor heb je altijd de zekerheid van een goede begeleiding en een goed, waardevol diploma. Tevens biedt het LOI ook cursussen aan voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Met deze cursussen probeert het LOI zich in te zetten voor een betere ontwikkeling van de jeugd.

Klassikaal studeren

Wanneer je denkt aan een thuisstudie, maar er niet helemaal zeker van bent dat je ook de discipline hebt om deze studie te volbrengen, kun je er ook voor kiezen om een gedeelte klassikaal te volgen. Dit hoeft niet eens iedere dag te zijn, het kan ook zijn dat je een paar keer in de week of zelfs een paar keer in de maand samen komt op een centrale plaats met een leraar die je vragen kan beantwoorden en die je helpt wanneer je vast loopt. Vaak zijn deze klassikale sessies niet verplicht en ben je vrij om ze niet te volgen. Het is echter wel aan te raden om ze te volgen omdat het net dat ene extra steuntje in de rug kan zijn die je nodig hebt om je studie te volbrengen.